ΓΔ

Καλημέρα, Εξετάζουμε σήμερα τον Γενικό Δείκτη ο οποίος είχε ανάλογη συμπεριφορά με τον FTSE χθες με μια μικρή διαφορά που θα δούμε πόσο ρόλο θα παίξει στη συνέχεια. […]

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2023 - 10:00

ΓΔ

Καλημέρα,

Εξετάζουμε σήμερα τον Γενικό Δείκτη ο οποίος είχε ανάλογη συμπεριφορά με τον FTSE χθες με μια μικρή διαφορά που θα δούμε πόσο ρόλο θα παίξει στη συνέχεια. Ο πρώτος (ΓΔ) άνοιξε με χάσμα που δεν έκλεισε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ενώ ο δεύτερος το έκλεισε μένοντας κάτω απο το προχθεσινό υψηλό. 

Λεπτομέρειες θα πει κάποιος, αλλά στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος... Το σημερινό εβδομαδιαίο κλείσιμο αντιθέτως δεν θα είναι λεπτομέρεια και θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τη συνέχεια.

Για να συνεχιστεί λοιπόν απρόσκοπτα η ανοδική προσπάθεια θα πρέπει να μείνει πάνω απο το 1280. Κλεισίματα κάτω απο αυτό -μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση- θα αυξήσουν τις πιθανότητες για μεγαλύτερη διόρθωση σε τιμές και χρόνο. Στην πάνω πλευρά κρατάμε το 1325 σε ημερήσια και εβδομαδιαία κλεισίματα, πάνω απο το οποίο ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για νεα υψηλά (1385+). 

Για τον FTSE κρατάμε για σήμερα το 3170 και το 3104 και θυμίζουμε πως σήμερα υπάρχει η σοβαρή λήξη παραγώγων του Δεκεμβρίου.

Προσπαθούμε να αναφέρουμε πάντα τα πιο σημαντικά σημεία απο την ανάλυσή μας, στην προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν σαφέστερη και χρησιμότερη για όλους.  

Επόμενη turn day 21/12.

TOMH (Bullish): 1269-1319

Κατηγορία: Trading Corner