FTSE

 Καλημέρα και καλή εβδομάδα, ‘Αλλη μια φορά που θα χρειαστεί υπομονή και κυρίως ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε τις ανατροπές που φέρνει ενα τέτοιο γεγονός. Θα μπορούσε κάποιος να […]

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2023 - 09:55

FTSE

 Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

'Αλλη μια φορά που θα χρειαστεί υπομονή και κυρίως ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουμε τις ανατροπές που φέρνει ενα τέτοιο γεγονός. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως είμαστε συνηθισμένοι πλέον -ειδικά στην Ελλάδα- απο ανατροπές κι εκπλήξεις, αλλά η κάθε περίπτωση έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. 

Η ομοιότητα έγκειται στο αποτέλεσμα. Κάθε φορά μετά απο ενα τέτοιο γεγονός/ανατροπή οι αγορές βρίσκουν το δρόμο τους και συνεχίζουν. Επιβραβεύοντας τις σωστές και ψύχραιμες επιλογές με εύλογο χρονικό ορίζοντα και συγκεκριμένο πλάνο.

Είχαμε άλλη μια αρνητική εβδομάδα (-6%) για τον FTSE και κλείσιμο σχεδόν στο χαμηλό της (2763), σε ενα πολύ καίριο για τη συνέχεια πεδίο τιμών. Είδαμε πως αντέδρασε ο S&P απο το αντίστοιχο σημείο, σύμφωνα με το update που δημοσιεύσαμε και στο Market Esoterica την Παρασκευή. Το δείχνουμε σήμερα στο εβδομαδιαίο διάγραμμα για τον FTSE απο το 2013. 

Πέρα απο αυτό θα κρατήσουμε το 2680 στην κάτω πλευρά και το 2855-2878 στην πάνω. Υπάρχουν πολλά σημεία που θα μπορούσαμε να παραθέσουμε, αλλά κρατάμε τα πιο καίρια καθώς η μεταβλητότητα θα είναι μεγάλη τις επόμενες ώρες.

Το πλάνο για τις βασικές μετοχές είναι κατατεθημένο, θα παρέμβουμε με updates όπου κρίνεται σκόπιμο. 

ΤΟΜΗ (Bullish): 2678-2833

Κατηγορία: Trading Corner